Zwem BSO

Tijdens de BSO een zwemdiploma halen? Dat kan!

BSO Kidswereld, biedt uw kind de mogelijkheid om te leren zwemmen en een zwemdiploma te behalen tijdens de tijd dat hij/zij op de BSO is.
De voordelen:
 • Niet zelf in uw spaarzame vrije tijd met uw kind(eren) wekelijks naar zwemles.
 • Begeleiding tijdens de zwemlessen op eigen tempo en eigen niveau van uw kind
 • Gezellig samen zwemmen met vriendjes en vriendinnetjes van de BSO
 • De mogelijkheid om naast de zwemlessen op de zaterdagmiddagen kosteloos gebruik te maken van het ouder-kind uur in het Victoria bad o.l.v. een zweminstructeur om zelf de vorderingen van uw kind te kunnen volgen.
 
Hoe zien de zwemlessen tijdens de BSO eruit?
Zoals gebruikelijk worden de kinderen ook op deze donderdagmiddagen uit school gehaald door de pedagogisch medewerkers. Op de BSO eten, drinken en spelen de kinderen samen en vertellen zij over wat ze die dag allemaal hebben beleefd. Hierna gaan ze samen met een vaste pedagogisch medewerker die de kinderen helpt en begeleidt, naar het zwembad in Weesp. De pedagogisch medewerker draagt de verantwoordelijkheid voor de kinderen in het zwembad over aan de professioneel zweminstructeur van het Victoria bad. De zwemlessen worden gegeven in reguliere zwemgroepen. De groepen bestaan dus niet alleen uit  kinderen van de BSO.
 
 • De zwemlessen vinden elke donderdagmiddag plaats met uitzondering van de 1e vijf weken van de zomervakantie onder leiding van een professioneel     zweminstructeur in het Victoria bad aan de basisweg 12 in Weesp. De lestijden kunnen per periode variëren.
 • U haalt uw kind elke donderdagmiddag op bij het Victoria bad in Weesp.
 • Diverse malen wordt u uitgenodigd en kunt u de laatste 10 minuten van de zwemles de vorderingen van uw kind komen bekijken!
 • De zwemontwikkelingen van uw kind worden door de professionele zweminstructeurs van het Victoria bad bijgehouden.
 • U heeft daarnaast de mogelijkheid om op de zaterdagmiddag, zonder kosten voor uw kind, gebruik te maken van het kind-ouder zwem uur in het Victoria-bad. Tijdens dit uur is er een zweminstructeur aanwezig die desgewenst aanwijzingen kan geven. Op deze manier volgt u de vorderingen van uw kind en beleeft u ook samen het plezier van zwemmen.
 
De lespakketten:
U heeft de keuze uit een aantal lespakketten.
 
Alle tarieven zijn geldig tot 1-9-2017 i.v.m. aanpassing tarieven vanuit het  Victoriabad. Nieuwe tarieven volgen zo spoedig mogelijk.
 
Diploma A met afzwemgarantie*:
 • Kinderen vanaf 4 jaar €  890,- (excl. Vervoerskosten**)
 • Kinderen vanaf 5 jaar €  675,- (excl. Vervoerskosten**)

Beide pakketten leiden op voor het behalen van het zwemdiploma A afgestemd op de leeftijd van het kind. Een aantal ouders heeft aangegeven hun kind zo jong mogelijk op zwemles te willen doen. Dit is  begrijpelijk en mogelijk, maar bedacht moet worden dat het behalen van het A diploma wat langer duurt  wanneer uw kindje 4 jaar oud is dan wanneer het op 5 of 6 jarige leeftijd met de lessen begint. Dat heeft vooral te maken met de ontwikkeling van de coördinatie en de motoriek. Het  betekent wel dat het zwemmen deze ontwikkeling zal stimuleren. Een kind van 5 jaar en ouder doet gemiddeld 14 maanden over het behalen van het zwemdiploma A.

 
Diploma B met afzwemgarantie*:
 • € 185,- (excl. Vervoerkosten**)
*) Het pakket biedt net zoveel lessen als een kind nodig heeft om het diploma te behalen (1x afzwemmen is inbegrepen).
**) De vervoerskosten variëren van € 75,- tot € 200,- afhankelijk van de locatie en het zwempakket
 
Zit uw kind al op zwemles en wilt u overstappen? Ook dat is mogelijk. De zweminstructeur laat uw kind voorzwemmen en zal uw kind in de groep indelen die past bij het niveau van uw kind. In dit geval zal de medewerker van de planning een aangepast tarief met u bespreken!

Aanmelden?
Heeft u interesse schrijft u uw kind dan zo snel mogelijk in door middel van een e-mail te sturen naar administratie@kinderopvangkidswereld.nl
 
Wij willen u attent maken op het volgende:
 • Aan een zwempakket is altijd een BSO contract tot 18.00 uur of 18.30 uur gekoppeld.
 • De mogelijkheid om tijdens de BSO een zwemdiploma te halen bieden we vooralsnog alleen aan voor kinderen van de vestigingen Weesp Kanaaldijk, Weesp Herengracht, Weesp Aetsveld, Baambrugge en Nigtevecht. 
 • Het bedrag voor het door u gekozen pakket dient in de eerste 3 maanden van de lessen te worden voldaan. Dit betekent dat u gedurende de eerste drie maanden van de zwemlessen het zwempakket volledig betaalt. Er is geen restitutie op het zwemlespakket mogelijk.
 • Er is beperkte beschikbaarheid in de lessen. Dat betekent dat het kan voorkomen dat uw kind eerst op een wachtlijst wordt geplaatst.
 
Heeft u vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de planning via tel.: 0294-419260 (keuzenummer 102) of via mail administratie@kinderopvangkidswereld.nl en zij nemen zo spoedig mogelijk contact  met u op!